lördag 10 oktober 2009

Tredagarsfeber

Hugo har haft tredagarsfebern nu i veckan, precis som jag misstänkte. Men jag trodde att det bara innebar att han skulle ha feber i 3 dagar och sedan var det över. Icke! Visst, febern gick ner igår, exakt 3 dygn efter att den dök upp med buller och bång. Men under eftermiddagen började herrn bli prickig på magen och idag är han prickig över hela överkroppen, rygg och mage, samt i pannan och upp under hårfästet. Det är tydligen vanligt att det blir så efter att febern gått ner i den här sjukdomen, och så länge prickarna är kvar så smittar han :( Detta innebär att vi för tredje gången på mindre än två veckor får ställa in middag/fika med våra kära vänner som vi ser fram emot så.

Hugo har haft det riktigt, riktigt jobbigt under den här sjukdomsveckan. Han har sovit dåligt, inte ätit någonting nästan (hans kropp svälter nu, han luktar aceton ur munnen) och han har gnällt, gråtit och sagt "nej!" till allting. Det tar såklart på föräldrarnas krafter också...

Idag började Hugo "tjata" om att simma. Han vill iväg till Simsalabim. (Han brukar börja att tjata om att simma på lördagar genom att göra sitt eget tecken för simning och samtidigt låta som en bil - vi åker bil dit nuförtiden.) Jag vet inte hur han kan veta att det är lördag idag? Han har ju varit hemma hela veckan. Vi får hoppas att han är prickfri imorgon så att vi kan komma iväg på kursavslutningen och få ett nytt diplom att hänga upp på väggen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

blogger templates | Make Money Online