fredag 5 februari 2010

Utvecklingssamtal

Igår hade vi utvecklingssamtal på dagis. Vi fick titta i Hugos "portfolio" där fröknarna sätter in kort på vad som händer på dagis på dagarna. Bilderna beskriver vad barnen tycker är roligt och om det har hänt något speciellt. Kul att se!

Vi fick också beskriva Hugo med våra egna ord. Vi sa att han är glad, känslig och bestämd. Fröknarna beskrev honom som glad, pigg, trygg, en observerare (han står ofta bredvid och tittar på en stund när de har någon aktivitet innan han beslutar sig för att delta själv) och bestämd. Kul att vi uppfattar honom så lika. Det måste ju betyda att Hugo känner sig trygg på dagis och att han är sig själv där.

Också kul att jämföra orden som dök upp igår med de orden jag beskrev honom med när han låg i magen: blyg, busig och bestämd! Kom inte och säg att en mor inte kan känna sitt barns egenskaper innan det är fött! :D

Jag har börjat fundera på vad nya bebisen har för egenskaper, men har inte kommit så långt än. Ett ord är lugn. Sedan måste jag nog avvakta ett par veckor till för att lära känna bebis lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

blogger templates | Make Money Online